Stadstuin Amsterdam 1

Dé tuintrends van 2022

Blogs

De rol van de tuin is de afgelopen jaren een stuk groter geworden. Want wat is er nu fijner dan na een werkdag achter de computer even te genieten van een kopje koffie of goed glas wijn in je eigen tuin? Om nog maar te zwijgen van de vele tuinhuisjes die zijn omgetoverd tot ideale thuiswerkplek. Al deze ontwikkelingen hebben invloed op de tuintrends van 2022. We lichten de belangrijkste trends voor je toe in deze blog.

Natuurlijke tinten en materialen

Qua kleuren houden we het op gebied van tuintrends in 2022 dicht bij de natuur. Groen wordt gecombineerd met bruintinten, beige en grijs voor een natuurlijke look. En uiteraard mogen in een natuurlijke tuin ook planten niet ontbreken. Vul elk hoekje met bloemen en siergrassen om het echte buitenleven te ervaren. Wij adviseren je graag om ook jouw tuin een natuurlijke uitstraling te geven.

In het meubilair en de accessoires zien we eveneens natuurlijke kleuren terug. En ook de trend van natuurlijke materialen zet in 2022 door. Bamboe en rotan tuinmeubels en houten en betonnen plantenbakken maken je tuin tot de perfecte plek om te ontspannen. Kleed een houten tuinset aan met groene kussens, vul je plantenbakken met grote planten en je bent helemaal klaar voor de zomer!

Vakantiegevoel in eigen tuin

Door de pandemie was op vakantie gaan de afgelopen tijd niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom tover je je tuin in 2022 om tot je eigen vakantieparadijs aan huis. Kleurrijke accessoires van natuurlijke materialen, zoals rotan meubels, patchwork sierkussens en bonte vloerkleden geven je tuin een echte boho-uitstraling. Vul dit aan met lichtslingers, lampionnetjes en exotische planten en je geniet van Ibiziaanse zomeravonden in je eigen tuin.

Bij de tuintrends van 2022 staat duurzaamheid voorop

We zien bij tuinaanleg voor onze klanten eveneens een steeds grotere voorkeur voor duurzame producten en materialen. Meubelen die zijn gemaakt van hergebruikt hout of hout met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer (FSC of PEFC) dragen bij aan het behoud van tropische bossen. 

Ook wordt steeds vaker gekozen voor meubels en accessoires met een langere levensduur en een lage ecologische impact. Kies voor lampjes op zonne-energie, composteer je groenafval, vang regenwater op om je planten te bewateren en je tuin is klaar voor een duurzame toekomst! Ook een duurzame tuin? Wij houden bij elk tuinontwerp rekening met alle wensen.

Iedereen een moestuin

Helemaal in lijn met de duurzame tuin is het aanleggen van een moestuin. Veel mensen begonnen de afgelopen periode met het verbouwen van eigen groenten, kruiden en gewassen. Het voorzien in je eigen etenswaren is anno 2022 een hippe hobby voor iedereen. En zeg nou zelf: wat is nou leuker dan ‘s avonds je zelfverbouwde tomaten en boontjes op tafel te zetten?

Wat gebeurt er bij stukart

Lees meer blogs!

Groen gras in je tuin

Groen gras in je tuin?

Blogs

Tuinonderhoud in januari: Tips voor een gezonde tuin

Onderhoudskalender

How to: Het ontwerpen van je tuin.

How To

Groen doet goed

Overige

4 praktische tuintips voor de zomer

Overige

Een sappig groen gazon: de kunst van het op tijd sproeien

Overige