4 praktische tuintips voor de zomer

Overige

De zomer is natuurlijk bij uitstek hét seizoen om van uw tuin te genieten. Niet alleen om in te relaxen en om van het lekkere weer te genieten, maar ook om in uw tuin aan de slag te zijn. Met de zon hoog aan de hemel is het immers goed toeven in de buitenlucht. Bovendien zorgt een mooie en goed onderhouden tuin ervoor dat u er nog meer van kunt genieten. Met deze 4 praktische tuintips voor de zomer weet u precies waarmee u aan de slag kunt!

Zet uw tuin vol met zomerbloeiers

Bij de zomer denkt u natuurlijk aan uitbundig bloeiende bloemen. Het is een schitterend gezicht en ook nog eens een feest voor alle vlinders en bijen. Dus zet uw tuin vol met zomerbloeiers. Vaste planten zoals rozen en hortensia’s bloeien ieder jaar opnieuw en aangevuld met eenjarige planten zoals bijvoorbeeld viooltjes, petunia’s en afrikaantjes creëert u een zee van bloemen in uw tuin.

Snoei uw hagen en fruitbomen 

Heeft uw fruitbomen in uw tuin? Dan is het belangrijk om deze in de zomer wat te snoeien, zodat het zonlicht de vruchten kan bereiken. Ook is de zomer het ideale moment om hagen te snoeien. Hiermee brengt u de hagen weer in vorm en door het snoeien gaan de planten nieuwe takken aanmaken waardoor uw haag nog dichter wordt.

Onderhoud uw gazon

Languit liggen op het gras… Het kan weer in de zomer! Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat u uw gazon goed onderhoudt. Zo is het in de zomer belangrijk dat u het gazon 1 à 2 keer per week maait. Is het erg warm? Maai dan iets minder vaak om uitdroging te voorkomen. In zulke periodes is het uiteraard belangrijk om het gazon extra te besproeien. Bij voorkeur ’s avonds, omdat het gras anders kan verbranden.

Zorg voor de vijver

Een vijver in de tuin is een bron van leven én een plezier om naar te kijken. Wel vraagt een vijver om wat onderhoud, maar gelukkig is dat in de zomer verre van een straf. Het is erg belangrijk dat u de plantengroei in de vijver in de gaten houdt en verwijdert zodra het teveel neigt te worden. Als het erg warm is, kunt u ook last krijgen van alg. Dit ziet er niet alleen onfris uit, maar vormt ook een bedreiging voor het overige leven in de vijver. Met een hark of riek kunt u de alg eenvoudig verwijderen.

 

Wat gebeurt er bij stukart

Lees meer blogs!

De 5 belangrijkste tuintrends van 2023

Tuin Trends

Belangrijke tips voor tuinonderhoud in mei en juni

Blogs

Belangrijke tips voor tuinonderhoud in september en oktober

Blogs
Groen gras in je tuin

Groen gras in je tuin?

Blogs

Dit is het beste moment om uw bomen te snoeien

Overige
De start van het tuinseizoen

De start van het tuinseizoen

Blogs