Stadstuin Amsterdam 1

Zo maak je een luxe tuin

Blogs

Zo maak je een luxe tuin!

Kijk jij ook zo graag in tuinmagazines naar prachtige, luxe tuinen, maar denk je dat jij dat zelf nooit voor elkaar gaat krijgen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het is namelijk helemaal niet zo lastig om zelf dat luxe tuingevoel te creëren. Sterker nog: het is misschien wel makkelijker dan je denkt! Met deze 5 tips maak je van je eigen tuin een magazinewaardige luxe tuin.

1. Denk na over de indeling

Voordat je aan de slag gaat met de aanleg van je tuin, is het belangrijk om na te denken over de indeling ervan. Wat wil jij in je tuin kunnen doen? Is een terras met plek voor tuinmeubilair voldoende of wil je bijvoorbeeld een buitenkeuken, meerdere terrassen of een gazon? Let bij de inrichting van je tuin ook op zon, schaduw en al bestaande begroeiing. Want een loungeset die onder een boom met vogelnesten staat, geeft niet echt de luxe uitstraling die je voor ogen hebt.

2. Kies bijzondere tuinaccessoires

De juiste accessoires kunnen je tuin helemaal afmaken. Dat kan heel eenvoudig met mooie sierkussens op je tuinset, een chique tuinposter of sfeervolle windlichten. Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook kiezen voor een buitenkleed. Binnen maakt een vloerkleed een geheel van de meubels in de woonkamer en buiten is dat niet anders. Uiteraard zijn buitenkleden gemaakt om weer en wind te doorstaan, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

 

3. Ga voor een thema

Wat de tuinen in magazines met elkaar gemeen hebben, is dat ze meestal ingericht zijn met een bepaald thema. Zo zijn er landelijke tuinen, tuinen met een moderne inrichting of tuinen met een bepaald land of een streek als thema. Een oosterse tuin bijvoorbeeld, of een Toscaanse stijl met olijfbomen en terracotta potten.

4. Besteed aandacht aan de schutting

We zijn geneigd om alleen naar de tuin zelf te kijken, maar wat er omheen staat is minstens zo belangrijk voor het luxe tuingevoel. Een mooie omheining maakt je tuin helemaal af. Dat kan bijvoorbeeld een muur zijn, een houten schutting, een fraai smeedijzeren hek of een groene haag. Dus staat er nog een gammel hekwerk om je tuin? Hup, snel weg ermee!

 

5. Onderhoud je tuin

Tot slot valt of staat alles met het onderhoud van je tuin. Je kunt je tuin nog zo mooi aanleggen, maar als je het niet onderhoudt, wordt het al snel een rommeltje. Dat moet je dus absoluut voorkomen! Door iedere week wat tuinuurtjes in te plannen kom je al een heel eind. En kom je er om wat voor reden niet aan toe of is het gewoon niets voor jou? Dan kun je natuurlijk altijd een hovenier van StukArt Tuinen inschakelen.

Wat gebeurt er bij stukart

Lees meer blogs!

4 praktische tuintips voor de zomer

Overige

Een sappig groen gazon: de kunst van het op tijd sproeien

Overige

Groen doet goed

Overige
Pizzatuin

Kindvriendelijk tuinproject: Pizza-tuin

Blogs

How to: Het ontwerpen van je tuin.

How To

Belangrijke tips voor tuinonderhoud in september en oktober

Blogs