Boerderij-Tuin-Hoogmade-12

3 verrassende tuinen om u te inspireren

Overige

Zeg eens eerlijk: voldoet uw tuin nog wel aan uw wensen? Misschien bent u niet helemaal tevreden met hoe uw tuin eruit ziet. Daar zijn verschillende goede redenen voor te bedenken en bij StukArt tuinen horen wij deze vaak voorbij komen. Bij navraag aan onze tuinarchitecten en hoveniers komen wij uit op deze top 3 van meest gehoorde redenen om voor een ander tuinontwerp te kiezen:

  • De tuin was al aangelegd bij aankoop van de woning, maar toch niet echt naar wens of naar smaak.
  • Er zijn problemen met de huidige beplanting.
  • De wensen zijn eenvoudigweg veranderd – men is uitgekeken op de huidige tuin of de gebruiksbehoefte is veranderd.

Tuinen om bij weg te dromen

Allemaal goede redenen om voor een nieuwe tuin te kiezen en wellicht herkent u ook uw eigen situatie hierin. Waar veel mensen vervolgens echter tegenaan lopen – u misschien ook – is dat zij wel weten dat ze een andere tuin willen, maar geen idee hebben hoe deze er dan uit moet komen te zien. Heeft u al een ontwerp voor uw droomtuin?

Gelukkig hoeft u dit niet zelf uit te dokteren. Daar heeft u de specialisten van StukArt tuinen voor. Want het aanleggen van een tuin vraagt niet alleen om een goed idee, maar ook om kennis, passie en vakmanschap. Onze eerdere projecten kunnen dienen als een bron van inspiratie. In dit blog laten wij u aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden dan ook graag enkele verrassende tuinen zien die StukArt tuinen heeft ontworpen en aangelegd. Laat u zich hierdoor gerust inspireren!

Zwemvijver Livingpool Zwaanshoek: een ecologisch zwembad in de achtertuin

Het is een droom van veel mensen: een eigen zwembad in de achtertuin. Vaak blijft het echter bij dromen. Men denkt dat het überhaupt niet mogelijk is of dat het hebben van een zwembad enorm veel werk met zich meebrengt. Maar dat is allebei niet waar!

Een klant benaderde StukArt tuinen met de wens voor een zwembad met bijpassende loungehoek. Passend bij de woning moest het een strak design krijgen, maar minstens zo belangrijk was dat het zwembad natuurlijk was en minder onderhoud nodig had dan een ‘gewoon’ zwembad. Onze tuinarchitecten kwamen dan ook al snel met het idee voor een ecologische zwemvijver.

Natuurlijk en strak design gaan hand in hand

Als het goed wordt aangelegd, is een ecologische zwemvijver in staat om zichzelf schoon te houden. Dit gebeurt onder andere door het natuurlijke filter van een rietkraag. Een ander groot voordeel is bovendien, dat u geen chemische middelen nodig heeft om uw zwembad schoon te houden. 

De rechte lijnen van de zwemvijver in het ontwerp van StukArt tuinen passen uitstekend bij de architectuur van de woning. Ook de rest van de tuin en de beeldbepalende ‘loungekuil’ hebben wij hierop aangepast. Door de verdiepte ligging van de loungehoek komen de rechte lijnen van het ontwerp nog beter tot zijn recht. Het is een moderne ode aan de klassieke zitkuil van vroeger.

Boerderijtuin Hoogmade: een tuin passend bij de woning

Heeft u het gevoel dat uw woning nog niet de tuin heeft die het verdiend? Een tuin die helemaal past bij de stijl van het huis en waarbij binnen en buiten haast naadloos in elkaar over lijken te gaan? Dan is het goed om te weten dat u ook met een dergelijke vraag terecht kunt bij de specialisten van StukArt tuinen.

Wij kregen namelijk deze vraag van een woningbezitter uit Hoogmade. Dit gezin woonde naar volle tevredenheid in hun gerestaureerde boerderij, maar toch ontbrak er nog iets aan: de tuin paste eigenlijk niet bij de boerderij. Daarnaast moest het een familievriendelijk ontwerp zijn waar iedereen uit het gezin naar hartenlust kon ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Oost ontmoet west in boerderijtuin

Om de tuin aan te laten sluiten bij de uitstraling van de boerderij, hebben onze tuinarchitecten voor verschillende materialen en borders met beplanting gekozen. De  bolplatanen op het terras zorgen niet alleen voor schaduw, maar passen ook helemaal bij het aanzicht van de boerderij. Om ook op het gazon voor een natuurlijke zonwering te zorgen, plantten we dakplatanen.

Dat u bij een boerderij niet alleen aan een oer-Hollandse uitstraling hoeft te denken, laten wij in deze tuin zien met een op Azië geïnspireerd hoekje waar het heerlijk toeven is. De robuuste jacuzzi is hier zo geplaatst, dat gespetter met water geen enkel probleem vormt voor dit deel van de tuin waarin water een belangrijke rol heeft gekregen. Tot slot zorgt de lage omheining ervoor dat de bewoners van het huis een weids uitzicht over het omringende landschap hebben. Met deze boerderijtuin zijn woning, tuin en omgeving helemaal met elkaar in balans.

Stadstuin Amsterdam: een eigen paradijs op een paar vierkante meter

Nederland is een dichtbevolkt land en dat betekent automatisch dat niet iedere woning voorzien is van een grote tuin. Zeker in een stad als Amsterdam zijn er tal van stadstuintjes die vaak niet groter zijn dan enkele vierkante meters. Helaas wordt vaak onterecht gedacht dat dit soort tuinen te klein zijn om goed te benutten. Dat is absoluut niet zo! En wij laten u graag zien wat u allemaal met een kleine stadstuin kunt doen.

Over iedere centimeter wordt nagedacht

Bij het ontwerpen van een kleine tuin hanteren wij altijd een aantal uitgangspunten. Zo is het slim om qua bestrating te kiezen voor een groot formaat tegels. Dit laat de tuin er optisch namelijk een stuk groter uitzien. Daarnaast luisteren wij altijd goed naar de wensen van onze klanten en schrikken wij er niet voor terug om te ambitieuze plannen wat in te perken. Van StukArt tuinen mag u immers een perfect advies en ontwerp verwachten.

Dit betekent automatisch dat wij ook rekening houden met zon en schaduw in uw stadstuin. Ook maken wij een lichtplan en kiezen wij voor een beplanting die uitstekend tot zijn recht komt in een kleinere tuin. Hoe dit er uiteindelijk uit kan komen te zien, ziet u in onze voorbeelden van stadstuinen die wij eerder hebben aangelegd. 

StukArt tuinen realiseert uw droomtuin

Wij hopen dat we u met deze verschillende soorten tuinen enthousiast hebben gemaakt. In ons overzicht van projecten vindt u uiteraard nog veel meer mooie voorbeelden. Laat u hierdoor gerust inspireren als u nadenkt over uw nieuwe tuin, maar aarzel ook niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee en onze tuinarchitecten zorgen dat uw tuinwensen werkelijkheid worden. Zit u binnenkort in uw droomtuin? Wel als het aan StukArt tuinen ligt!

 

Wat gebeurt er bij stukart

Lees meer blogs!

De voordelen van tuinieren

Blogs

Tuinonderhoud in januari: Tips voor een gezonde tuin

Onderhoudskalender

Belangrijke tips voor tuinonderhoud in januari en februari

Blogs

Zo maak je een luxe tuin

Blogs

Belangrijke tips voor tuinonderhoud in mei en juni

Blogs

In 5 stappen je balkon of terras zomerklaar

Blogs