StukArt - Tuin Juli en Augustus

Belangrijke tips voor tuinonderhoud in juli en augustus

Blogs

Tuinonderhoud in de zomer: klussen in juli en augustus

Tuinonderhoud in de zomer is absoluut geen straf. De zon staat hoog aan de hemel, het ruikt naar bloemen en kruiden en overal om je heen is leven van vogels, bijen en vlinders. Dan gaan je handen toch vanzelf jeuken om aan de slag te gaan en om maar zo lang mogelijk buiten te kunnen zijn?

Gelukkig hoef je echt geen excuses te verzinnen om buiten te zijn. Het tuinonderhoud gaat in de zomer gewoon door. Met de warme zon en af en toe een bui gaat het hard met de plantengroei in je tuin. En ja, dat geldt natuurlijk ook voor het onkruid. Onkruid wieden is echter niet het enige zomerse tuinonderhoud waarmee je je in juli en augustus bezig kunt houden. Wil je weten welke tuinklussen er nog meer op het programma staan? Je leest het hier!

 

Je tuin voorbereiden op warme dagen

Juli en augustus kunnen erg warm zijn. Door alvast wat voorbereidingen te treffen, laat jij je niet verrassen door een hittegolf en kun je zelf de koelte opzoeken. Dus ben je bezig met het tuinonderhoud in de zomer? Denk dan ook aan deze actiepunten:

  • Zet een vogelbadje neer. Dit kan natuurlijk ook een mooie, grote schaal of schotel zijn. Op die manier kunnen de vogels in je tuin hun dorst lessen, maar ook een verkoelend bad nemen.
  • Maak een vlakke ondergrond voor de barbecue of vuurkorf. Warme zomeravonden zijn perfect voor gezellige barbecues en urenlang kletsen bij het vuur.
  • Zorg voor schaduw op je terras. Als het warm is, wil je niet noodgedwongen binnen zitten omdat je buiten geen schaduw hebt. Heb je geen natuurlijke schaduw van bomen? Dan biedt een grote parasol of een doek boven je terras ook uitkomst.


Je tuin voorbereiden op je vakantie

De zomermaanden zijn natuurlijk ook de vakantiemaanden. Als je weggaat, wil je je tuin wel goed achterlaten. Die voorbereidingen mogen dan ook zeker niet op je klussenlijst met tuinonderhoud in de zomer ontbreken. Zorg bijvoorbeeld voor het volgende:

  • Heb je planten in potten, zet deze dan allemaal bij elkaar. Wel zo makkelijk voor degene die water komt geven als je op vakantie bent.
  • Maak een lijstje met groenten, fruit, kruiden en bloemen die geoogst of geplukt mogen worden terwijl jij weg bent.
  • Maai de avond voordat je weggaat het gras nog een keer.

Tip: Ga je voor langere tijd weg? Dan is een tuinabonnement misschien wel iets voor jou.
Wij ontzorgen je en komen langs om je tuin te onderhouden.

 

Het algemene tuinonderhoud in de zomer

Natuurlijk zijn er ook nog algemene tuinklussen in juli en augustus. Gelukkig maar, want met het zomerse weer is het natuurlijk heerlijk om in de tuin aan de slag te gaan. Echte zomerse karweitjes zijn:

  • Het bemesten van je planten. Rozen geef je speciale rozenmest. Als je het deze zomer nog niet gedaan hebt, bemest je je border met organische meststoffen. Bloeiende planten in potten kun je vloeibare mest geven.
  • Het verwijderen van uitgebloeide bloemen uit eenjarige en doorbloeiende planten. Hierdoor blijven ze langer nieuwe bloemen maken.
  • Het ’s avond water geven van je tuin. Hierdoor verdampt het water minder snel.

Uiteraard blijven klusjes als onkruid wieden, oogsten en planten opbinden ook in juli en augustus gewoon doorgaan. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen, maar vergeet ook niet om na het harde werk extra van je mooie tuin te genieten. Daar doe je het per slot van rekening allemaal voor!

 

Wat gebeurt er bij stukart

Lees meer blogs!

Radijs moestuin

Hoe begin je een moestuin?

Blogs

Wat zijn de kosten van een nieuwe tuinaanleg?

FAQ
Pizzatuin

Kindvriendelijk tuinproject: Pizza-tuin

Blogs

Zo maak je een luxe tuin

Blogs

Groen doet goed

Overige

De Voordelen van Een Groene Tuin: Natuurlijke Verkoeling en een gelukkig gevoel.

Blogs