StukArt - Balkon

In 5 stappen je balkon of terras zomerklaar

Blogs

In 5 stappen je balkon of terras zomerklaar

Je kent het wel: eindelijk is het lekker weer en wil je relaxen op je balkon of terras. Maar dat valt nog niet mee, want je hebt hier nog wat achterstallig onderhoud te doen. Oftewel: je terras of balkon is nog een rommeltje. Maak je geen zorgen, want in een handomdraai heb je dit opgeruimd en er je eigen plekje van gemaakt. Dit is hoe je in 5 stappen je balkon of terras zomerklaar maakt!

 

Stap 1: de grote schoonmaak

Het begint allemaal met opruimen. Verdorde planten in potten gooi je weg, de potten schrob je schoon. Maak een sopje van groene zeep en water, want dat is een milieuvriendelijke manier om je terras of balkon zomerklaar te maken.

Stap 2: een nieuwe look

Misschien wil je wel iets heel anders. Dit is een goed moment om dat dan te doen. Leg bijvoorbeeld houten tegels op je balkon of ga voor een chique look met donkere tuintegels. Ga je voor donker, combineer dit dan wel met lichtere meubels om je terras of balkon groter te laten lijken.

Stap 3: groen is een must

Hoe klein je tuin of balkon ook is, natuurlijk moeten er planten in. Maak je je balkon of terras zomerklaar, dan mag je dit ook zeker niet vergeten. Met zomerbloeiers in bakken en potten breng je je plekje tot leven. En ook heel leuk en makkelijk: je eigen groenten en kruiden is moestuinbakken verbouwen!

 

 

Stap 4: verlichting voor ‘s avonds

Omdat je ook ’s avonds je balkon of terras wilt gebruiken, is het slim om ook voor verlichting te zorgen. Dat kan natuurlijk met een buitenlamp, maar misschien ben je meer het type voor vrolijke lampionnen of een mooi windlicht op tafel.

Stap 5: ultiem relaxen

Tot slot maak je je balkon of terras helemaal zomerklaar door je favoriete tuinmeubels en accessoires buiten te zetten. Als je niet zoveel ruimte hebt, doen een paar stoeltjes en een tafeltje al wonderen. Als jij maar lekker kunt zitten om van de zomer te genieten!

 

 

Deskundig advies om je balkon of terras zomerklaar te maken

Je balkon of terras zomerklaar maken is een karwei waarvan je nog lang plezier hebt. Kom je er om wat voor reden toch niet helemaal uit, dan kun je altijd de professionele hulp van StukArt Tuinen inschakelen. Bijvoorbeeld als je graag iemand met een frisse blik laat meekijken voor een deskundig advies. Ook voor het onderhoud van je tuin kun je bij ons terecht. Wel zo makkelijk.

Wat gebeurt er bij stukart

Lees meer blogs!

Wat zijn de kosten van een nieuwe tuinaanleg?

FAQ

Belangrijke tips voor tuinonderhoud in januari en februari

Blogs

Dé tuintrends van 2022

Blogs

4 praktische tuintips voor de zomer

Overige

Een sappig groen gazon: de kunst van het op tijd sproeien

Overige

Tuinonderhoud in januari: Tips voor een gezonde tuin

Onderhoudskalender